Alles van Putten
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

KNNVAdresgegevens P.C. Hooftlaan 12
3852BE Ermelo
Telefoon
T 0341-424293

Samen met de KNNV van de natuur genieten!

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging werd in 1901 opgericht door onder andere de beroemde Jac.P.Thijsse. In heel Nederland zijn zo'n 50 KNNV-afdelingen actief. Eén daarvan is de afdeling Noordwest-Veluwe die op 10 mei 1971 werd opgericht.
De afdeling Noordwest-Veluwe wil de inwoners van de Noordwest-Veluwe enthousiast maken voor de 3 N's uit de KNNV-doelstellingen: natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming. Er wordt jaarlijks een groot aantal activiteiten georganiseerd zoals excursies naar niet alleen gebieden in onze eigen omgeving, maar ook naar bijzondere natuurgebieden elders in ons land. Tijdens de winterperiode worden regelmatig lezingen georganiseerd over alle mogelijke natuuronderwerpen.

Om meer te weten te komen over een bepaalde groep organismen, bijvoorbeeld vogels, planten of vlinders, bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan de activiteiten van de werkgroepen van de afdeling. Behalve op specifieke onderwerpen gerichte excursies doen de werkgroepen ook inventarisatiewerk voor onder andere natuurbeherende instanties. Fotografen in de afdeling ontmoeten elkaar in de fotowerkgroep.KNNV excursies

Jaarlijks worden enkele cursussen georganiseerd over verschillende natuuronderwerpen. De cursusavonden worden gevolgd door een excursie.

KNNV natuur onderhoud

 

 

 

Ook worden de handen uit de mouwen gestoken als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen, het schonen van heidevelden van opslag en het begeleiden van de jaarlijkse paddentrek.

De Gezamenlijke Natuurbeschermingswerkgroep met de Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe laat zijn stem horen bij onder andere planologische voornemens van de overheid die nadelige gevolgen kunnen hebben voor natuur, milieu en landschap in onze omgeving.
Het Linnaeusklokje is het periodiek van de afdeling dat drie keer per jaar verschijnt. Hierin zijn behalve alle activiteiten interessante artikelen over de natuur in de eigen omgeving opgenomen. Daarnaast ontvangen de leden het landelijke verenigingsblad "Natura" dat zes keer per jaar verschijnt met allerlei artikelen over de natuur. Tenslotte is er de afdelingswebsite www.knnv.nl/noordwestveluwe met zeer actuele informatie.


« terug


Natuur- en Milieu