Alles van Putten
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Kerst Sing-In met Ermelodie bij schaapskooi Ermelo

Kerst Sing-In met Ermelodie bij schaapskooi Ermelo
Ermelo
vanaf 15:30 uur
Schaapskooi, Drieërweg/Postweg, Ermelo


‘De herdertjes lagen bij nachte'; dit is een van de traditionele kerstliederen die gezongen worden tijdens de Kerst Sing In, maandag 24 december bij de schaapskooi van Ermelo. Voor het derde jaar is ook het meerstemmige koor Ermelodie van de partij.

Van 16.00-17.00 uur worden de naderende kerstdagen ingeluid met een samenzang. Gezamenlijk worden er een aantal traditionele kerstliederen gezongen; dominees Wieb Dijksterhuis en Henk Jansen van de Gezamenlijke Kerken Ermelo vertellen het kerstverhaal en spreken de kerstgedachten uit. Burgemeester Baars van Ermelo leest voor uit het Bijbelboek Lucas. De Veluwse heideschapen luisteren vanuit de schaapskooi mee. Gratis toegang. De schaapskooi van Ermelo staat aan de Postweg 50, Ermelo; navigatie/aanrijden via de Drieërweg.

Kerstsfeer
Het bezoekerscentrum en terrein bij de schaapskooi zijn in kerstsfeer. Vanaf 15.00 uur zijn er warme winterdranken verkrijgbaar; chocolademelk, koffie, thee en glühwein en soep worden geserveerd vanuit kramen die bemenst worden door vrijwilligers van Schapedrift. Om 15.30 uur start het gemengde koor Ermelodie met het zingen van populaire kerstliederen uit eigen repertoire. Ermelodie is een vierstemmig gemengd koor met ongeveer 45 enthousiaste leden. Het koor staat onder leiding van dirigent Stephan Havelaar en wordt live begeleid door een muzikaal combo. Het koor zingt voornamelijk musical- en eigentijdse popnummers en rond kerst ook populaire kerstliederen. Voor het optreden van Ermelodie wordt er een grote tent in het weiland bij de schaapskooi neergezet. Voor het publiek zijn er een aantal bankjes, maar om verzekerd te zijn van een zitplaats, is het handig om een klapstoel mee te nemen. Het terrein wordt sfeervol verlicht met warmtezuilen, waxinelichtjes, lampjes en uiteraard lichtjes in de kerstboom. Er worden programma's uitgedeeld. Verkeersregelaars worden ingezet om de toestroom van auto's in goede banen te leiden. Voor wie dit mogelijk is, is het handig om op de fiets te komen. Iedereen van harte welkom; de toegang is gratis.

Kerstversiering vilten
Zaterdag 22 december kan er op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum mooie kerstversiering gemaakt worden van gekleurde schapenwol. Met wol, water en zeep maak je bijvoorbeeld een kerstbal of een kerstklokje. Het is geschikt voor alle leeftijden. Vrij inlopen tussen 13 en 15.30 uur; de activiteit duurt ongeveer 3 kwartier en kost € 7,50. Reserveren hoeft niet.

Bereikbaar
De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide zijn bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Meer informatie op de www.schapedrift.nl.« terug
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Auto Garage - Putten Vakgarage Kievit
Wok Inn Ermelo
Schildersbedrijf Putten Van Losenoord
Informatie - Putten VVV Putten
Palingroker Smokey Arjen Ermelo