Alles van Putten
Bekijk de agenda
< september 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
36
 
1
2
3
4
5
6
37
7
8
9
10
11
12
13
38
14
15
16
17
18
19
20
39
21
22
23
24
25
26
27
40
28
29
30
 
 
 
 

Expositie van 31 januari t/m 29 februari 2020

Expositie van 31 januari t/m 29 februari 2020
Putten Geplaatst 31 januari 2020

De tentoonstelling wordt geopend op 31 januari 2020 om 20.00 uur.

De kunstenaars zullen een korte toelichting geven op hun werk:

Simone Stawicki: studeerde aan de kunstacademie ‘Artibus' in Utrecht, nl. schilderen binnen de richting monumentale vormgeving. Haar werk bestaat voornamelijk uit schilderijen van acryl- of olieverf, maar ook monotypes en gemengde technieken. Het fascinerende van haar werk is dat het kleurrijk is met het gebruik van zwart en wit, grote kleurvlakken en gevoelige lijnen, op deze manier zoekt ze naar harmonie door tegenstelling. Met haar werk spreekt ze van ziel tot ziel, omdat kunst de meest directe vorm van communicatie is. Zij denkt na over God, de mens en maatschappij. De dingen die haar bezighouden zijn o.a. de vrouw, het landschap en het woord. Kunst is visie. Zij exposeerde o.a. in Kopenhagen, Denemarken, bij Gallery Bredgade 22 (zie: www.simonestawicki.com).

Edith van Eijden-Calis: als autodidact heeft zij klei als haar favoriete materiaal ontdekt om zich creatief te uiten. Zij werkt met de raku- en naked raku techniek. Zij maakt themawerk in combinatie met andere materialen. Werk in opdracht is mogelijk. Sinds 1996 exposeert zij regelmatig. U kunt desgewenst haar atelier in de Hilversumse Meent bezoeken na telefonische afspraak. (06-220 936 41) (zie: www.edithvaneijden.nl).
Ans Westra: beeldhouwen is voor haar uitgegroeid tot een bijna meditatieve bezigheid waarin zij haar hele creatieve vermogen kwijt kan. Wat haar fascineert is de ambachtelijkheid; de zoektocht naar een geschikte steen, vervolgens het maken van een plan, het "verkennen" van de steen, en het bijstellen van het oorspronkelijke plan om uiteindelijk te komen tot een resultaat waar zij tevreden over is. Haar opleiding heeft zij gevolgd aan de Arnhemse Academie voor Beeldende Kunsten: 1,5 jaar mode, 5 jaar MO Tekenen en daarna nog 2 jaar facultatief anatomie en modeltekenen. In 1993 heeft zij bij Angela Bottenberg in Amsterdam les genomen in het steenhouwen. Hoewel het hier vooral om de beheersing van de basistechnieken ging, was zij meteen totaal verkocht! Haar inspiratie haalt zij uit het zuiden van Italië waar de Oude Grieken hun sporen hebben nagelaten. Het liefst hakt zij in zwarte serpentijn en springstone, maar ook rode travertijn en gele kalksteen (zie: www.answestra.nl).

Roderique ‘Dracorubio' Arisiaman: is een verhalenverteller en beeldmaker, ongeacht het medium. Zijn werk uit zich momenteel vooral in fotografie, beeldbewerkingen en illustraties, maar ook met keramiek, schilderen en tekenen kan hij zijn verhalen vertellen. Hij haalt inspiratie uit verschillende bronnen zoals boeken, films, musea, muziek, mythologie, popcultuur en natuurlijk zijn eigen levendige fantasie en de manier waarop hij naar dingen kijkt. Met een achtergrond in animatie en visuele 3D- effecten creëert hij in photoshop de meest bizarre en onwereldse creaties die je doen lachen, nadenken en huiveren (zie: www.dracorucio.com).

Locatie Kunstkelder: ingang achterzijde van het gemeentehuis, schuin tegenover Brinkstraat 69.
Toegang mindervaliden: via de hoofdingang en de lift van het gemeentehuis, behalve op vrijdagmiddag en zaterdag. Open: di, do en vr van 14.00-16.30 uur; wo en za van 10.00-12.30 uur.

De tentoonstellingscommissie van de Gemeente Putten, Bruno Fabriciusstraat 10,
3881 CM Putten, Tel. 0341-352908. Voor meer informatie, zie www.kunstinputten.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Auto Garage - Putten Vakgarage Kievit
Rijopleiding Putten Van Buuren Opleidingen
KOFFIE+ Harderwijk meer dan koffie
GOLF 4 ALL Harderwijk
Informatie - Putten VVV Putten
Footgolf - Putten Pitch&Putt Golf  Strand Horst