Alles van Putten
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Méér Muziek in de Klas Noordwest Veluwe van start!

Méér Muziek in de Klas Noordwest Veluwe van start!
Geplaatst 4 december 2020

Afgelopen woensdag, 2 december, wat de eerste bijeenkomst van Méér Muziek in de Klas NW-Veluwe. Stichting Méér Muziek in de Klas heeft als doel structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Met het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal worden lokale en regionale samenwerkingsverbanden opgericht met alle betrokken partijen om muziekonderwijs in de regio te verankeren.

Cultuurkust is aanjager van voor de regio Noordwest Veluwe en bracht tijdens deze eerste online bijeenkomst mensen uit het onderwijs, muziekverenigingen, cultuuraanbieders, gemeenten, conservatoria en pabo's samen. In totaal schoven 37 mensen uit de gemeenten Elburg, Nunspeet, Elspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk aan om mee te denken over passend muziekonderwijs voor elk kind op de NW-Veluwe.

Tijdens de bijeenkomst bleek al snel dat het bieden van kansen aan een kind, in dit geval op het gebied van muziek, een must is. De NW-Veluwe heeft al een sterk buitenschools muziekaanbod door de bijzonder actieve muziekverenigingen, amateurmuziek- en zang gezelschappen, en muzieklesaanbieders. Daarnaast wordt ook op school muziekles aangeboden; zoals de leerorkesten van Cultuurkust. Om muziek voor elk kind nog beter te borgen in het basis onderwijs heeft Cultuurkust het initiatief genomen voor de oprichting van Méér Muziek in de Klas NW-Veluwe.

‘Muziek legt een structurele basis voor empathie, sociale binding, kwaliteit van leven, creativiteit, luisteren naar elkaar en openstaan voor verschillen: onmisbare menselijke waarden in onze maatschappij. Muziek is overal, het is onderdeel van ons dagelijks leven. In de klas zorgt het voor een positief schoolklimaat, waarin leerlingen zich afstemmen op elkaar. Muziek in de klas is dus geen vrijblijvende keuze, maar noodzakelijk!' aldus de landelijke stichting Méér Muziek in de Klas.

Het doel is om in april 2020 een MuziekAkkoord voor de regio NW-Veluwe te ondertekenen. Na de eerste bijeenkomst van afgelopen woensdag is uit alle betrokken partijen een stuurgroep gevormd die de totstandkoming van het muziekakkoord gaat voorbereiden.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Finshare
Rijopleiding Putten Van Buuren Opleidingen
ZIEN bij Wouter & Inge Optiek en Optometrie
In Between Curtains en Carpets
Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Wok Inn Ermelo