Alles van Putten
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Isabel Berkhof wint de Ermelose voorleeswedstrijd

Isabel Berkhof wint de Ermelose voorleeswedstrijd
Geplaatst 5 februari 2021

Isabel Berkhof van de basisschool Rooms-Katholieke Prins Willem Alexander-school (RKPWA) uit Ermelo heeft de plaatselijke voorleeswedstrijd gewonnen. Deze voorleeswedstrijd wordt ieder jaar door bibliotheek Noord-West Veluwe georganiseerd in alle gemeenten.

De wedstrijd vond dit jaar online plaats via een zoommeeting. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Ermelo vertegenwoordigen in de halve finale en wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021.

De 8 kandidaten werden online aangemoedigd door hun supporters. Ze werden stuk voor stuk door presentator en bibliotheekmedewerker Kim Huisman voorgesteld aan het online aanwezige publiek. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl schrijver Joshua Douglas online de deelnemers vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord gesproken. Dit jaar bestond de jury uit de burgemeester van Ermelo, mevrouw Burmanje, Sarah Scholts, dorpsdichter Ermelo en Ronald van Veen van de ChristenUnie. Ze hadden er een pittige taak aan, maar werden ook blij verrast door het hoge niveau.

Isabel Berkhof las een fragment voor uit het boek ‘Suzy D feest lekker mee' van Karen Saunders. De jury vond dat ze helder en duidelijk voorlas en de aandacht van de aanwezigen lang wist vast te houden.

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Nivoos Fashion Beauty Putten
Auto Garage - Putten Vakgarage Kievit
ZIEN bij Wouter & Inge Optiek en Optometrie
Schildersbedrijf Putten Van Losenoord
In Between Curtains en Carpets