Alles van Putten
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Vastenactie RKPWA voor Nepal

Vastenactie RKPWA voor Nepal
Ermelo Geplaatst 6 maart 2021

Vorig jaar is Stichting Houses4Nepal gestart met een project op een schooltje in een dorp in het Oosten van Nepal, vlak bij de Indiase grens. De naam van de school is: Sri Laxmi Pre-school.

RKPWA haalt met jaarlijkse Vastenactie geld op voor school in Nepal
In het dorp wonen 80 kinderen waarvan 30 tot 40 kinderen onregelmatig naar school gaan. Ouders laten hun kinderen uit noodzaak meewerken op het land of worden op pad gestuurd om te bedelen.

Goed onderwijs
Het belangrijkste probleem is dat de kinderen honger hebben op school. Ze krijgen geen ontbijt en geen eten mee naar school. Hierdoor krijgen zij hun eerste maaltijd pas na schooltijd. Door de honger zijn de kinderen niet alert en vallen in slaap. Op school is weinig les- of speelmateriaal. In de winter is de school veel te koud en in de zomer is het veel te warm. De komende 3 jaar steunt Houses4Nepal deze school. Samen met de Nepalese stichting Food For Life - Nepal zal een gaarkeuken worden opgezet om de kinderen één gezonde maaltijd per dag te geven. Hierdoor hopen wij ook dat meer ouders zullen kiezen hun kinderen naar school te sturen. Verder willen we de school aantrekkelijker maken met nieuw speel- en lesmateriaal, het opknappen van het gebouw, terrein en sanitaire voorzieningen. Goed onderwijs is de eerste stap naar een betere toekomst!

Vastenactie RKPWA Ermelo
In Coronatijd is geld inzamelen lastiger. Kinderen kunnen niet langs de deuren voor klusjes en de jaarlijkse rommelmarkt kan niet doorgaan. Gelukkig kwamen er al snel creatieve oplossingen! Er wordt een online Bingo georganiseerd. Gesponsord door de Gemeente Ermelo en diverse lokale ondernemers. Fantastisch dat zij in deze moeilijke tijd dit project ondersteunen! Verder doen kinderen klusjes thuis om geld te verdienen. Daarnaast verkoopt Stichting Houses4Nepal mooie handgemaakte vilten producten uit Nepal. Er zijn sleutelhangers, broches, deurhangers, knuffels, paasdecoratie en nog veel meer! Neem een kijkje op de Facebookpagina van Stichting Houses4Nepal voor het hele assortiment.

houses4nepal.nl/shop


Meer informatie | facebook.com/houses4nepal | Prins Willem Alexanderschool

« terug

Nivoos Fashion Beauty Putten
Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Auto Garage - Putten Vakgarage Kievit
Wok Inn Ermelo
Shiatsu - Putten Jacobi Shiatsu en Stoelmassage
Finshare