Alles van Putten
Bekijk de agenda
< november 2021 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
1
2
3
4
5
6
7
45
8
9
10
11
12
13
14
46
15
16
17
18
19
20
21
47
22
23
24
25
26
27
28
48
29
30
 
 
 
 
 

Integrale handhavingsactie gemeente Putten

Integrale handhavingsactie gemeente Putten
Putten Geplaatst 14 februari 2015

Op dinsdag 10 februari 2015 heeft in de gemeente Putten opnieuw een integrale handhavingsactie plaatsgevonden.


In de ochtenduren hebben medewerkers van de gemeente Putten samen met politie en brandweer vijf recreatieterreinen gecontroleerd op verschillende zaken. Daarbij is vooral gecontroleerd op bestemmingsplanstrijdig gebruik van de recreatieobjecten. Het gebruiken of laten gebruiken van recreatieobjecten voor ander gebruik dan recreatief gebruik, bijvoorbeeld voor (permanent) wonen, is namelijk niet toegestaan. Daarnaast is gecontroleerd op openstaande boetes en belastingaanslagen, welke ter plekke werden geïnd.

Tijdens de actie, waarbij ongeveer 150 recreatieobjecten en een gelijk aantal personen zijn gecontroleerd, zijn 40 personen aangetroffen die niet of niet juist waren ingeschreven in de basisregistratie personen. Op grond van de Wet basisregistratie is iedereen verplicht zich in te schrijven op het adres waar hij/zij woont. Tijdens de controle en handhavingsactie hebben 30 personen van de mogelijkheid gebruikgemaakt om zich alsnog in te schrijven in de basisregistratie personen. De overige 10 personen, die niet van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt, zijn onderwerp van een nader onderzoek naar de juistheid van hun inschrijving en de afgelegde verklaringen.

Ook is in een kelder van een recreatiewoning een hennepkwekerij met 180 planten aangetroffen. Behalve de hennepkwekerij bleek dat er ook illegaal stroom werd afgetapt. De hennepkwekerij is ontmanteld en alle spullen zijn in beslag genomen.

Ondanks dat de verschillende onderzoeken nog lopen, kan nu al aangegeven worden dat een groot aantal recreatieobjecten in strijd met het bestemmingsplan wordt gebruikt voor bijvoorbeeld permanente bewoning en huisvesting arbeidskrachten.

Deze handhavingsactie vindt, net als de voorgaande en nog komende acties, plaats in het kader van het regionale programma ‘Vitale vakantieparken', een initiatief van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Epe, Hattem en Heerde, dat tot doel heeft het revitaliseren van de toeristische en recreatieve sector op de Noord-Veluwe.


Meer informatie | Gemeente Putten

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

 
2015-02-16 14:54:21 : hijkoop
ik ben een van degene die ernstige hinder heeft ondervonden aan deze overtrokken actie. Buiten het feit dat ik achter sta achter een indentificatieplicht, ging dit alle perken te buiten. Er werden zeer gevoelige vragen gesteld en zonder toestemming een copie gemaakt van mij rijbewijs ( is verboden ).Kortom de wijze waarop ik ben behandeld, heeft mij zeer kwaad gemaakt en door deze actie kwam ik een half uur telaat op mijn werk. Ik ben nieuwsgierig of er nog meer mensen zijn die deze actie als erg storend hebben ervaren.
« terug

Concerned B.V.
Groencentrum Lammert van Nijhuis
B&B Bootverhuur
Gewoon Cobi Life en Business Motivator
Footgolf - Putten Pitch&Putt Golf  Strand Horst
Online Tuincoach Wim den Oudsten