Alles van Putten
Bekijk de agenda
< november 2021 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
1
2
3
4
5
6
7
45
8
9
10
11
12
13
14
46
15
16
17
18
19
20
21
47
22
23
24
25
26
27
28
48
29
30
 
 
 
 
 

Jazzdans Orion goed van start in het nieuwe seizoen

Jazzdans Orion goed van start in het nieuwe seizoen
Putten Geplaatst 9 februari 2015

Op zaterdag 7 februari deden er 11 dansgroepen van Orion mee aan de regionale oefenwedstrijd te Harderwijk, die voor de 6e keer werd georganiseerd.


Deze dag staat in het teken van het "oefenen" voor de voorrondes in maart en april waarin de groepen zich selecteren voor het NK in juni in AHOY.

In de ochtend mocht de voorselectie D t/m 9 jr o.l.v. Mariska het startsein voor Orion geven. De jonge meisjes en jongen dansten hun vrolijke "Bananensong". Zij hadden 4 tegenstanders in hun categorie en behaalden een welverdiende 1e plaats. De meisjes 9 t/m 13 jr in de D categorie o.l.v. Esther hadden 5 goede tegenstanders. Dit is een recreatiegroep binnen Orion en moest het opnemen tegen selectiegroepen van andere verenigingen. Een mooie 5e plaats is het resultaat.
De B t/m 13 o.l.v. Wendy liet een snelle wedstrijddans zien op het nummer "Let it go" van Frozen. Er waren slechts 2 groepen, Orion behaalde een 1e plaats met dik 1 punt verschil op de nr 2. O.l.v. Lisanne was de B t/m 19 jr aan de beurt. Zij hadden 2 goede tegenstanders. Met deze serieuze en zeer mooie dans behaalden zij de 2e plaats. Als laatste was de B 20 jr en ouder o.l.v. Mariska aan de beurt met "Paradise". De dans is nog nooit zo goed gegaan en het was dan ook een verdiende 1e plaats, waarbij zij 2 groepen achter zich lieten.

In de middag arriveerde een nieuwe ploeg met enthousiaste Orion dansers. De D t/m 16 o.l.v. Mariska dansten op het vrolijke nummer "Summer". Deze recreatiegroep werd met deze dans 1e in hun categorie waaraan ook selectiegroepen deelnamen en lieten de nummer 2 met ruim 1,5 punt achter zich. De groep D 20 jr en ouder o.l.v. Chanien en Lisanne had geen tegenstanders in hun categorie, maar dat zegt niets want het puntenaantal is het belangrijkste van de dag: 14.10 pnt.
Daarna kwamen de meisjes uit de C t/m 13 o.l.v. Wendy met hun vrolijke dans op "La Vida" van Ricky Martin. Deze categorie is erg groot. Welgeteld 9 tegenstanders. Erg spannend en moeilijk in te schatten. Een 2e plaats met 8 groepen achter je, is een fantastisch resultaat. De B t/m 16 jr o.l.v. Lisanne was aan de beurt. Deze totaal nieuwe groep qua samenstelling is lekker fanatiek en heeft een topprestatie neergezet. Wat een mooie dans en goede uitvoering. Zij hebben 4 groepen verslagen en kregen een mooie 2e plaats. O.l.v. Esther danste de C 20 jr en ouder op een mooi nummer van Nova Zembla. Helaas was de groep niet compleet maar dat hield de meiden niet tegen. Een 2e plaats met 14.90m pnt. Als laatste was de A t/m 19 o.l.v. Mariska aan de beurt. Erg spannend was het voor deze meiden en jongen op dit hoogste niveau. Zij hadden één tegenstander, die zij terecht hebben verslagen.

Op naar de voorrondes in Twello en Drachten!« terug

In Between Curtains en Carpets
Nivoos Fashion Beauty Putten
KOFFIE+ Harderwijk meer dan koffie
Schildersbedrijf Putten Van Losenoord
Bakker Putten Bakkerij Van Looijengoed BV
ZIEN bij Wouter & Inge Optiek en Optometrie