Alles van Putten
Bekijk de agenda
< augustus 2021 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
30
 
 
 
 
 
 
1
31
2
3
4
5
6
7
8
32
9
10
11
12
13
14
15
33
16
17
18
19
20
21
22
34
23
24
25
26
27
28
29
35
30
31
 
 
 
 
 

Thuis Bewegen gestart in de Kellenaer

Thuis Bewegen gestart in de Kellenaer
Putten Geplaatst 12 maart 2015

Het project Thuis Bewegen, een gezamenlijke activiteit van Orion, SWP en Fysio Klaarwaterbos is nu ruim een half jaar geleden van start gegaan en heeft al een mooi resultaat bereikt:


24 deelnemers hebben de afgelopen tijd in verschillende groepjes op verschillende locaties aan de beweegactiviteiten deelgenomen. Doel van het project is samen bewegen en mensen met elkaar in contact brengen. We bereiken met het project ook de zelfstandig wonenden in de leeftijdsgroep 80+. Voor hen is de te overbruggen afstand in de buurt prettig en overzichtelijk.

Het samen bewegen wordt door alle deelnemers als positief ervaren! De deelnemers geven aan in het dagelijks leven profijt te hebben van oefeningen en de concrete tips voor de dagelijkse activiteiten in en om het huis. De contacten die voortkomen uit de groepjes zijn zeer positief! Enkele voorbeelden: mensen hebben een gezamenlijke hobby ontdekt, doen soms samen boodschappen, lopen niet meer "langs" elkaar, maar maken een praatje of gaan daadwerkelijk even bij elkaar op bezoek.

"De drempel om mensen thuis uit te nodigen, blijkt wat hoger dan wij hadden ingeschat", aldus Annemieke Carbo en Desiré van Nieuwenhuizen, begeleiders van het project. Hoewel wij geen uitgebreide faciliteiten nodig hebben (4 stoelen is genoeg) vindt men de organisatie soms al vermoeiend. Daarom willen we ons naast de huiskamer, ook richten op de gezamenlijke ruimte van de verschillende appartementencomplexen die Putten rijk is. Inmiddels zijn op initiatief van bewoners groepjes van start gegaan in het Atrium aan de Brinkstraat, Schauwstaete op het Schauwplein (beide nog een beetje koud omdat deze ruimten niet verwarmd zijn) en zeer onlangs in de Kellenaer aan de Torenlaan. Samen bewegen is een leuke mogelijkheid tot nader contact dichtbij huis. Ze hoeven de deur niet uit.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door: Oranje Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, Dr. C.J. Vaillant Fonds, VSB Fonds, stichting RCOAK en de Kringloopvereniging Overnodig.

Informatie
Kunt u met een groepje beschikken over een (kleine) ruimte of wilt u thuis een groepje starten? Neemt u dan gerust contact met ons op (Annemieke 351360) en we zoeken samen naar een geschikt tijdstip.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Concerned B.V.
Shiatsu - Putten Jacobi Shiatsu en Stoelmassage
Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Groencentrum Lammert van Nijhuis
Gewoon Cobi Life en Business Motivator
Schildersbedrijf Putten Van Losenoord