Alles van Putten
Bekijk de agenda
< augustus 2021 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
30
 
 
 
 
 
 
1
31
2
3
4
5
6
7
8
32
9
10
11
12
13
14
15
33
16
17
18
19
20
21
22
34
23
24
25
26
27
28
29
35
30
31
 
 
 
 
 

Beweegproject voor senioren: Putten in Beweging!

Beweegproject voor senioren: Putten in Beweging!
Putten Geplaatst 24 januari 2016

Ruim 20 senioren hebben in het vierde kwartaal van 2015 deelgenomen aan het project Putten in Beweging, opgezet door stichting Welzijn Putten in samenwerking met Sportcentrum Putten.Tien weken lang werd onder persoonlijke en deskundige begeleiding gezamenlijk een half uurtje gezond gesport in de sportschool. Door mannen en vrouwen, de jongste was 64 jaar, de oudste 80 jaar.

Balans
Na afloop van de 10 lessen werd samen met de deelnemers de balans opgemaakt. De resultaten van slechts 30 minuten sporten per week, zijn zondermeer opmerkelijk. Minder rugklachten. Soepelere spieren. Verbeterde bloedcirculatie. Meer stabiliteit, dankzij evenwichtsoefeningen. En minstens zo belangrijk, samen sporten bleek ook heel gezellig te zijn. De lessen werden steevast gezamenlijk afgesloten met koffie of thee.

Iedereen kan meedoen
"Ongeacht eventuele lichamelijke klachten, iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen", zo vertelt Aalt Petersen, eigenaar van Sportcentrum Putten. Een van de deelnemers durfde na meerdere operaties eigenlijk niet meer naar een sportschool te gaan, maar liet zich (gelukkig) toch overhalen tot deelname aan het nieuwe beweegproject. En toen bleken de operaties geen enkel obstakel te vormen, het trainingsprogramma wordt immers altijd afgestemd op individuele mogelijkheden! De deelnemers van het afgelopen kwartaal zijn unaniem van mening dat met dit beweegproject iedereen op eigen niveau in een groep kan sporten.

Ervaringen
Vaste sportinstructeur van de groep was Joke Doppenberg. Zij heeft het in de ogen van de deelnemers voortreffelijk gedaan, zo bleek wel tijdens de evaluatie. Dankzij haar beleef ik plezier aan bewegen en is alles weer soepel. Iedereen komt met veel plezier, kijk maar om je heen, ieder heeft een glimlach! Ik ben leeftijdsloos en geniet van het sporten. Mijn therapeut adviseerde mij om te gaan sporten en ik ben blij dat ik dit advies heb opgevolgd. Als groep deel je hetzelfde doel: gezond bewegen met leeftijdgenoten. Iedereen doet mee, je hebt snel aansluiting. Hier gebruik ik toch weer andere spieren dan thuis, bij huishoudelijke werkzaamheden.

Meer
Het sporten was zelfs zo leuk en stimulerend, dat het merendeel van de groep zelfs doorgaat in de sportschool. Enkelen bezoeken de sportschool nu zelfs meerdere keren per week en hebben zich ingeschreven voor een van de andere arrangementen van Sportcentrum Putten.

Stichting Welzijn Putten
De stichting Welzijn Putten hecht veel waarde aan preventieprogramma's, gebaseerd op het trainen van kracht, mobiliteit en balans. Dagelijks belanden nog teveel senioren op de eerste hulp door valpartijen. Bewegen en in beweging blijven helpen valpartijen voorkomen. Valpreventie kan veel leed voorkomen en is een essentieel aandachtspunt om langer en veilig zelfstandig te kunnen wonen. Ook het sociale aspect van nieuwe mensen leren kennen is voor veel senioren belangrijk aldus Lisanne van den Hee, ouderenadviseur St.Welzijn Putten.Samen sporten zorgt bovendien voor positieve energie, beïnvloedt het sociaal welbevinden en het ervaren van eigen kracht.

Inschrijven voor tweede editie
Op vrijdag 5 februari 2016 om 10.30 uur start Sportcentrum Putten in samenwerking met stichting Welzijn Putten de tweede editie Putten in Beweging. Het beweegprogramma blijft hetzelfde, alleen de muziek zal anders zijn. Voor de komende editie is bewust gekozen voor bewegen onder zachte begeleiding van klassieke in plaats van algemeen gangbare populaire muziek!

Doe ook mee. Een gezonde- en actieve leefstijl begint bij uzelf!! Tien weken lang 30 minuten GRATIS sporten. Het programma is gebaseerd op het populaire beweegprogramma Nederland in Beweging (met iedere dag meer dan 150.000 kijkers)! De lessen worden gegeven in een aparte oefenzaal. Indien nodig zijn extra stoelen voorhanden als hulpmiddel voor de balansoefeningen. De enige voorwaarde is dat u de trap op kunt lopen naar de zaal op de eerste verdieping.

Voor wie
Putten in Beweging is bedoeld voor 60-plussers die willen investeren in hun gezondheid en daarvoor graag eenvoudige beweegoefeningen en gezondheidstips aangereikt willen krijgen. Onvoldoende beweging in combinatie met een ongezond leefpatroon kunnen onder andere overgewicht en hart- en vaatziekten tot gevolg hebben. Meedoen met Putten in Beweging betekent dat u in ieder geval op vrijdag al voldoet aan de norm van dagelijks een half uur gezond bewegen.

Samenwerking
Door deze samenwerking willen Sportcentrum Putten en de welzijnsorganisatie stichting Welzijn Putten gezamenlijk de 60-plussers nog meer stimuleren en bewust maken dat beweging niet alleen bijdraagt aan een gezonde leefstijl, maar ook een actieve leefstijl.

Aanmelden
U kunt zich tot woensdag 3 februari aanmelden voor de eerste les vrijdagmorgen 5 februari van 10.30 tot 11.00 uur. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. De lessen worden weer verzorgd door Joke Doppenberg, zij beschikt over ruim 34 jaar leservaring met jong en oud. Voor aanmeldingen en meer informatie kunt u contact opnemen met stichting Welzijn Putten, info@swputten.nl of 0341-357078.


Meer informatie | http://swputten.nl/

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Rijopleiding Putten Van Buuren Opleidingen
Groencentrum Lammert van Nijhuis
Auto Garage - Putten Vakgarage Kievit
Index Software
Bloembinderij Rooze Putten
Footgolf - Putten Pitch&Putt Golf  Strand Horst