Bekijk de agenda
< juli 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
1
2
3
4
5
6
7
28
8
9
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
 
 
 
 

Blog Williene: Zuurkoolschotel, net even anders!

Blog Williene: Zuurkoolschotel, net even anders!
Putten Geplaatst 14 maart 2015

Zoals de meesten van jullie wel weten is Teus ook heel creatief in de keuken. Geef hem een paar ingrediënten en hij weet er iets lekkers van te maken. Zo ook deze heerlijke zuurkoolschotel!


Echt het proberen waard, zelf hebben we er van gesmuld, helaas houden de kinderen er hier helemaal niet van ;-) Ach, vroeger vond ik het ook niks, en nu vind ik het heerlijke winterkost. Wie weet komt het dan toch nog goed ;-)

putten, allesvan, zuurkool, schotel, smakelijck

Ingrediënten:

Stamppot: 1 pakje bio kruidenzuurkool, 350 gram aardappels, 200 gram zoete aardappel, 200 gram knolselderij, 2 blaadjes laurier, zout en peper, 2 el creme fraiche,

Gehaktvulling: 250 gram gehakt, 1 ui, 1 el ketjap manis (Yakso, maar je kunt ook tamari gebruiken), zout, peper, knoflookpoeder, pittige kerrie poeder, paprika poeder,

Topping: geraspte kaas, amandelschaafsel

Bereiding:

Snijd de aardappels, zoete aardappels en knolselderij in kleine stukken. Breng aan de kook met wat zout en de 2 laurierblaadjes. Doe het gehakt in een kom, voeg de ketjap en de kruiden toe. Snijd de ui fijn en bak deze glazig in ruim roomboter in een koekpan en bak vervolgens het gehakt rul mee.

Prik met een vork in de zoete aardappel, als deze zacht genoeg is om te stampen mag je de pan afgieten en de 2 laurierblaadjes weggooien. Voeg de 2 eetlepels creme fraiche toe en stamp door elkaar, proef de stampot en breng eventueel verder op smaak smaak met zout en peper. Maar je zult verrast staan van de smaak door de knolselderij en laurier, een heerlijk geurende stamppot.
Doe de zuurkool in een vergiet of zeef en druk het vocht er goed uit. Stamp vervolgens de zuurkool door de stamppot.

Schep nu een eerste laag in een ovenschaal. Verdeel er het kruidige gehaktmengsel overheen en dek af met een 2e laag stamppot. Rasp er nu de kaas overheen en bestrooi met amandelschaafsel. Zet in een voorverwarmde over van 200 graden. De schotel is klaar als de kaas mooi gesmolten is en het amandelschaafsel mooi bruin kleurt!


Eet smakelijck!

Liefs, Williene


Meer informatie | www.smakelijck.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.




« terug

Smakelijck
Adresgegevens
Harderwijkerstraat 14
3881EH Putten
Telefoon
T 0341-351256


Footgolf - Putten Pitch&Putt Golf  Strand Horst
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Benzine- Tankstation Servicestation 'De Roos' Putten
Sport Ermelo Drumble Dance
Parket Vloeren Putten 't Vloerenhuis Putten
Wok Inn Ermelo