Alles van Putten
Bekijk de agenda
< oktober 2021 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
39
 
 
 
 
1
2
3
40
4
5
6
7
8
9
10
41
11
12
13
14
15
16
17
42
18
19
20
21
22
23
24
43
25
26
27
28
29
30
31

Blog Williene: Chocoladecake met bitterkoekjes

Blog Williene: Chocoladecake met bitterkoekjes
Putten Geplaatst 10 april 2015

Als we het hebben over arretjescake dan weet iedereen waar ik het over heb. Een heerlijke chocoladecake met biscuitjes en gehakte noten. Romig en vol van smaak en groot favoriet van mijn dochter.


Een lekkere variant hierop is deze chocoladecake met bitterkoekjes. Natuurlijk maak ik de bitterkoekjes zelf, want dat is heel erg gemakkelijk. Ze zijn ook lekker om zo te eten, maar ook heerlijk in de cake. De hoeveelheid koekjes is voldoende voor de cake. Wil je extra koekjes om zo op te eten, verdubbel dan het recept.

putten, allesvan, smakelijck, chocoladecake, bitterkoekjes

Ingrediënten voor de chocoladecake met bitterkoekjes:

100 gram bitterkoekjes (zie onderstaand recept), 100 gram roomboter, 50 gram extra pure chocolade, 2 eetlepels cacaopoeder, 3 eetlepels kokosroom of santen, 30 gram kokosbloesemsuiker, 1 ei, 30 gram cranberry's + extra voor garnering, 40 gram noten (bijvoorbeeld amandelen of walnoten), geraspte kokos

Bereiding:

Smelt de roomboter samen met de pure chocolade au bain-marie. Klop het ei luchtig met de kokosbloesemsuiker. Hak ondertussen de koekjes en noten grof. Voeg de kokosroom of santen toe aan het gesmolten chocolademengsel samen met de cacaopoeder. Laat iets afkoelen en meng dan met het luchtige ei-mengsel. Spatel goed door elkaar en voeg de gehakte noten, bitterkoekjes en cranberry's toe. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede vorm of ovenschaal. Hak een handje cranberry's fijn en bestrooi hiermee de bovenkant en strooi er dan nog wat geraspte kokos over. Zet koud weg en laat minimaal 4 uur opstijven. Snijd de chocoladecake in plakjes of blokjes en serveer. Bewaar de chocoladecake in de koeling.

Bitterkoekjes

Ingrediënten voor de bitterkoekjes:

75 gram amandelmeel of gemalen blanke amandelen, 50 gram biologische honing, ½ theelepel amandelextract, 1 eiwit

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop het eiwit stijf en voeg de rest van de ingrediënten toe. Doe het beslag in een spuitzak en spuit doppen op een, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de koekjes in de oven en bak gaar in 10-15 minuten.


Eet Smakelijck!

Liefs, Williene


Meer informatie | www.smakelijck.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.




« terug

Smakelijck
Adresgegevens
Harderwijkerstraat 14
3881EH Putten
Telefoon
T 0341-351256


Finshare
Rijopleiding Putten Van Buuren Opleidingen
Informatie - Putten VVV Putten
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Bakker Putten Bakkerij Van Looijengoed BV
Footgolf - Putten Pitch&Putt Golf  Strand Horst