Alles van Putten
Bekijk de agenda
< juli 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
26
 
 
 
 
 
 
1
27
2
3
4
5
6
7
8
28
9
10
11
12
13
14
15
29
16
17
18
19
20
21
22
30
23
24
25
26
27
28
29
31
30
31
 
 
 
 
 

Vierde editie van Groevenbeek Klassiek in een nieuw jasje

Vierde editie van Groevenbeek Klassiek in een nieuw jasje
Geplaatst 25 juli 2017

Op 25 augustus zal vanaf 20:15 uur voor de vierde keer het gratis openluchtconcert Groevenbeek Klassiek plaatsvinden in de tuin van landgoed Oud Groevenbeek. Tijdens het gratis zomeravondconcert kunnen jong en oud ook dit jaar weer genieten van een grote verscheidenheid in (klassieke) muziek van componisten als Antonin Dvorák, Johann Sebastian Bach, Calvin Custer en Edward Elgar.

Musici en solisten
Net zoals alle voorgaande edities, zal ook dit concert worden begeleid door het Holland Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Wim van Herk. Het Holland Symfonie Orkest bestaat uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde freelance musici. Daarnaast zullen lokale (Daphne Visser, sopraan en Robert Vroegindeweij, houten dwarsfluit) én internationale (Amanda Key, sopraan) solisten hun medewerking verlenen aan de uitvoering van Groevenbeek Klassiek en zal er een verassingsoptreden van een lokale muzikant zijn. Dit jaar is er in het avondprogramma tevens een bijzondere samenwerking met de Christelijke Oratorium Verenigingen Noord West Veluwe en Putten.

Gratis entree
Zoals alle voorgaande jaren, zal de entree tot het concert gratis zijn. Willemsen: "De kracht van het concert is immers de laagdrempeligheid. Iedereen kan komen genieten van de prachtige klassieke muziek omdat de toegang gratis is". Dit betekent wel dat partners in de vorm van sponsoren en ‘vrienden van Groevenbeek Klassiek' van een essentieel belang zullen zijn om het concert te kunnen financieren. De dank is daarom groot aan alle sponsoren, in het bijzonder aan hoofdsponsor Rabobank Randmeren. Maar nog niet alle kosten zijn gedekt en daarom roept Willemsen particulieren en bedrijven die Groevenbeek Klassiek een warm hart toedragen van harte op om bij te dragen door middel van sponsoring of een donatie. "Via de website kan men al ‘vriend van Groevenbeek Klassiek' worden vanaf slechts €25".

Kinderprogramma
Ook dit jaar zal 's middags een speciaal kinderprogramma worden opgevoerd voor leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen in Ermelo en Putten. Het thema van de voorstelling is ‘De Toverfluit', een remake van Mozarts bekende en geprezen familieopera Zauberflöte voor kinderen, met de beste jonge musici en zangers van het moment. De Toverfluit is een coproductie van Frank Groothof Muziektheater (bekend van onder andere Sesamstraat), B.O.O.M! (Bold Opera On the Move), NJO Muziekzomer (Nationaal Jeugd Orkest) en componist/arrangeur Marijn van Prooijen.

Een nieuwe stijl
Na een drietal succesvolle edities werd het tijd voor een nieuwe stijl. Daarom zijn het logo en de huisstijl van Groevenbeek Klassiek dit jaar grondig onder handen genomen. Het resultaat: een zeer eigentijdse uitstraling mét mooie verwijzingen naar waar het om draait: "prachtige klassieke muziek op een geweldige locatie", aldus concertorganisator Bart Willemsen. Bij deze nieuwe stijl hoort ook een volledig vernieuwde website, te zien op www.groevenbeekklassiek.nl.

Eigen zitplaatsen
De organisatie moedigt bezoekers aan vooral eigen stoelen en/of kleden mee te nemen voor een zitplaats naar eigen keuze. "De toegang is gratis en er is altijd voldoende plek voor bezoekers" volgens Willemsen. Het landgoed is zeer goed per fiets of wandelend te bereiken. "Komt u met de auto? Kijk dan vooraf even op de website voor actuele informatie over parkeren". Ook het meebrengen van een eigen hapje en drankje wordt van harte aanbevolen door Groevenbeek Klassiek.

Samenwerking met Randmeer Concerten
Stichting Groevenbeek Klassiek is in 2017 tevens een samenwerking aangegaan met stichting Randmeer Concerten. Deze stichting organiseert kamermuziekconcerten van hoge kwaliteit op luisterrijke locaties in Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten en Zeewolde. Ook in 2017 en 2018 staan er weer mooie concerten gepland. Informatie over deze concerten is te vinden op www.randmeerconcerten.nl. "Samen creëren we podium voor klassieke muziek op de Veluwe", zegt Willemsen.

vrijdag 25 augustus 2017
vanaf 20:15 uur Landgoed Oud Groevenbeek, Putterweg Ermelo


Meer informatie | onze reportage uit 2016

« terug

Baderie Ermelo
Bloemen Planten - Putten Bloembinderij Rooze
Shiatsu - Putten Jacobi Shiatsu en Stoelmassage
Sport Ermelo Drumble Dance
Parket Vloeren Putten 't Vloerenhuis Putten
Tandarts Putten Breuklander Mondzorg+