Alles van Putten
Bekijk de agenda
< mei 2022 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
17
 
 
 
 
 
 
1
18
2
3
4
5
6
7
8
19
9
10
11
12
13
14
15
20
16
17
18
19
20
21
22
21
23
24
25
26
27
28
29
22
30
31
 
 
 
 
 

Samenwerkingsovereenkomst voor woonwijk Rimpeler

Samenwerkingsovereenkomst voor woonwijk Rimpeler
Putten Geplaatst 8 mei 2018

De gemeente Putten en de grondeigenaren hebben de ‘Samenwerkingsovereenkomst Rimpeler Putten' ondertekend. Ook heeft de gemeente Putten de benodigde gronden aangekocht.

De gemeenteraad heeft in maart 2018 het ‘Bestemmingsplan Rimpeler' vastgesteld. Hiermee zijn belangrijke stappen gezet in de realisering van de woonwijk Rimpeler.

De gemeente Putten gaat samen met Bemog Projektontwikkeling B.V., de Puttense bouwbedrijven Aannemersbedrijf M. Vierwind B.V. en Bouwbedrijf J. Timmer B.V., Syntrus Achmea namens BPL Pensioen en Woningstichting Putten de woonwijk verder ontwikkelen. In totaal worden circa 340 woningen gebouwd. De partijen gaan met veel vertrouwen en enthousiasme de samenwerking aan. Er is grote behoefte aan woningen in Putten. Samen willen ze voor de toekomstige bewoners een prettige, duurzame en groene woonwijk realiseren.

Woningstichting Putten gaat in de nieuwe woonwijk circa 74 woningen bouwen. De woningbehoefte bij starters en alleenstaanden is groot. De woningstichting bouwt daarom appartementen, kleine eengezinswoningen en wat grotere eengezinswoningen, in principe levensloopbestendig. Met aannemers Vierwind en Timmer heeft de woningstichting een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Woningstichting Putten heeft de ambitie om alle woningen die zij bouwen Nul op de Meter te gaan uitvoeren. Samen met de bouwpartners onderzoeken ze de mogelijkheden. Woningstichting Putten is verheugd over de samenwerking met twee lokale aannemers en ziet het proces met veel vertrouwen tegemoet.

Vermogensbeheerder Syntrus Achmea laat voor BPL Pensioen 46 middeldure huurwoningen realiseren in Rimpeler. Al deze woningen worden energiezuinig uitgevoerd. Dat betekent voor bewoners een comfortabel huis met een lage energierekening. De bouw van deze woningen staat gepland in het eerste kwartaal van 2019. Een jaar later worden de eerste woningen opgeleverd.

Bemog en de combinatie Vierwind/Timmer gaan de koopwoningen in meerdere fasen ontwikkelen. Iedere fase bestaat uit een gevarieerd aanbod van zowel starterswoningen als eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Bij de ontwikkeling ligt de focus op de duurzaamheid van de wijk. Samen met de gemeente worden de mogelijkheden voor aardgasloos bouwen onderzocht.

Als de plannen volgens planning verlopen, gaan na de zomer de eerste woningen in verkoop. Woningzoekenden die interesse hebben in een koopwoning in Rimpeler en op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen, kunnen zich inschrijven op de website van de ontwikkelaars: www.woneninrimpelerputten.nl.

Logo woonwijk Rimpeler onthuld
Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst tussen de Gemeente Putten, Woningstichting Putten en vier marktpartijen is ook het logo van de nieuwe woonwijk Rimpeler onthuld. Het logo is een ontwerp van Don Design uit Putten.

"Het beeldmerk van Rimpeler staat symbool voor de belangrijkste kernwaarden van de toekomstige woonwijk", zegt Alouette Breman van Don Design. Breman mocht in opdracht van de gemeente en de marktpartijen het logo voor de nieuwe wijk ontwerpen. "Dat deden wij met veel plezier, ook omdat wij als Puttens bedrijf ons betrokken voelen bij de nieuwe wijk.", zegt Breman. Breman vertelt hoe de kernwaarden van de wijk terugkomen in het logo. Het groen staat voor het dorpse, groene karakter. Het blauw in het logo voor schone lucht, omdat de wijk duurzaam gebouwd en misschien wel aardgasloos wordt. Het bruin als aarde-/basiselement, symbool voor de gezinnen die hier een thuis krijgen. De zeshoek ten slotte, is ontstaan uit een honingraat, symbool voor flora en fauna, maar ook bijvoorbeeld vruchtbaarheid. Omdat Rimpeler ook een moderne wijk wordt, heeft het logo een eigentijdse glans en zijn de letters strak en modern vormgegeven.
"Wij zijn erg trots op het logo en waarderen de lokale betrokkenheid bij het project", zegt wethouder Nico Gerritsen. Het logo wordt door zowel de gemeente, de woningstichting als de marktpartijen gebruikt in uitingen die met de wijk Rimpeler te maken hebben.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Auto Garage - Putten Vakgarage Kievit
Rijopleiding Putten Van Buuren Opleidingen
In Between Curtains en Carpets
Nivoos Fashion Beauty Putten
ZIEN bij Wouter & Inge Optiek en Optometrie
Bloembinderij Rooze Putten